facebook instagram
foto foto

Lesinhoud

Hier vind je praktische informatie om een goede indruk te krijgen over wat je kunt verwachten van de cursus babymassage.

Om de lessen zo goed mogelijk te laten verlopen duren de lessen 60-90 minuten. Dit zal voornamelijk afhangen van de rust in de lessen. Mocht er wat tijd verloren gaan doordat baby’s even onrustig zijn geweest zorgen we er toch voor dat alles aan het einde van de les aan bod is gekomen en dat we de les rustig kunnen afronden! Wees niet bang dat jouw baby onrustig raakt. Samen kijken we naar een passende oplossing om de les weer rustig voort te zetten!

Het is fijn voor moeder en baby om de les zo rustig mogelijk te beginnen. Mocht je baby nog een voeding nodig hebben, kun je 20 minuten voor de les begint al in de massageruimte terecht om even rustig te voeden. Ook tijdens de les maken we hier gewoon tijd en ruimte voor.

De ruimte is verwarmd zodat de baby’s het niet koud krijgen tijdens de massage. Zorg er daarom voor dat je meerdere lagen aan hebt of niet te warm gekleed bent zodat je zelf comfortabel genoeg bent om je baby een fijne massage te geven. Voor baby’s is het erg fijn om huid op huid contact te hebben, blote benen is daarom een aanrader maar natuurlijk niet verplicht!

Wat mag je zelf meenemen?

Wat is er al aanwezig bij babymassage Marlie?

Inhoud lessen:

Om de lessen nog leuker en leerzamer te maken komen er ook andere thema’s aan bod:

Les 1: Kennismaken met de Babymassage en andere cursisten

Les 2: Basisbevestigend dragen;
Rustgevend voor je baby om op een fijne manier gedragen te worden.

Les 3: Babygebaren;
Hoe fijn is het om al met je kindje te kunnen communiceren terwijl ze nog niet kunnen praten?

Les 4: Opvoed stellingen;
Door een paar stellingen over opvoeden kun je leuke gesprekken en discussies vormen met andere moeders tijdens de cursus.

Les 5: Tummytub
Hoe fijn is het om de laatste les af te sluiten in een warme tummy tub? Ook wordt de laatste les vastgelegd voor later!

Let op: Is je baby niet fit of heeft je baby koorts, laat dan de babymassage even achterwege!